Fins que el confinament ens separi

Fins que el confinament ens separi és la crònica de l’experiència en parella del confinament amb motiu de la pandèmia de la Covid-19 durant la primavera de 2020.

Passades les primeres setmanes de tancament, ens vàrem trobar vivint dins una peixera limitada per la nostra casa, uns pocs contactes virtuals amb les persones més properes, un autoimposat racionament de la premsa i les sortides quinzenals de la meva parella al supermercat.

En aquest escenari hermètic i d’atmosfera irreal, quasi de ficció, amb l’amenaça de un enemic invisible que ens envoltava constantment, vàrem construir una nova quotidianitat en què s’hi alternaven activitats amb aparença de normalitat amb d’altres absurdes i delirants, en què s’hi van succeir l’optimisme, l’evasió, la desesperació, la por.

Aquest projecte va esdevenir una activitat per exorcitzar, per expressar, per explicar-nos a nosaltres mateixos què estàvem sentint ens aquells dies estranys, una reacció per no caure en l’abisme.

Fins que el confinament ens separi és un dels quatre projectes seleccionats a la convocatòria Visualkorner 2020 organitzat pel Centre Pati Llimona i Visualkorner. Es podrà veure a la Galeria Fotogràfica Tres-e-u de Vic (març 2021) i al Centre Pati Llimona (setembre 2021).

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Hasta que el confinamiento nos separe es la crónica de la experiencia en pareja del confinamiento con motivo de la pandemia de la Covid-19.

Pasadas las primeras semanas de encierro, nos encontramos viviendo dentro de una pecera limitada por nuestra casa, unos pocos contactos virtuales con las personas más próximas, un autoimpuesto racionamiento de la prensa y las salidas quincenales de mi pareja al supermercado.

En este escenario hermético y de atmósfera irreal, casi de ficción, bajo la amenaza de un enemigo invisible que nos rodeaba constantemente, construimos una nueva cotidianidad en la cual se alternaban actividades con apariencia de normalidad con otras absurdas y delirantes, en donde se sucedieron el optimismo, la evasión, la desesperación, el miedo.

Este proyecto se convirtió en una actividad para exorcizar, para expresar, para explicarnos a nosotros mismos qué estábamos sintiendo en aquellos días extraños, una reacción para no caer en el abismo.

Hasta que el confinament nos separe es uno de los cuatro proyectos seleccionados en la convocatoria Visualkorner 2020 organizada por el Centre Pati Llimona i Visualkorner. Se podrá ver en la Galeria Fotogràfica Tres-e-u de Vic (marzo 2021) y en el Centre Pati Llimona (septiembre 2021).

………………………………………………………………………………………………………………………..